In beeld: Nationale Prokkelweek 2014 bij WonenPlus

dinsdag, 10 juni 2014

In de afgelopen weken telden we in de nieuwskolom samen af naar de start van de Nationale Prokkelweek 2014. Op 2 juni was het zover.Voor het zevende jaar op rij organiseerden duizenden bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en onderwijs- en zorginstellingen in heel Nederland ontmoetingen tussen mensen met en mensen zonder een verstandelijke beperking. Prokkelweek 2014 werd op 2 juni geopend met een slag op de beursgong op de Amsterdamse beurs door algemeen directeur van USG Restart Christel Poortenaar (loopbaanontwikkeling en reintegratie) samen met Perez Dalloe en Mireille Bruer (respectievelijk voorzitter en lid van de cliëntenraad van zorginstelling Cordaan).

Full Partner van Prokkel WonenPlus keek dit jaar samen met haar deelnemende cliënten en partners uit naar maar liefst zo‘n 17 lokale Prokkels. Hieronder volgt een kleine greep uit onze Prokkelweek. In tekst - maar vooral ook in beeld!


27 mei: Christine tussen de labradoodles
Net voor aanvang van de Prokkelweek loopt hondenliefhebster Christine een dag mee met Jetty van der Hulst Specials in Nederweert. Jetty fokt labradoodles. Christine vertelt over haar Prokkel op onze facebookpagina.2 juni: Ready to go: Prokkelsterrenslag
De eerste grote Prokkel van 2014: Prokkelsterrenslag in Utrecht. Zestig teams uit het hele land komen ervoor bij elkaar. De teams zijn gemixt: deelnemers met en zonder beperking strijden samen voor een plek in de finale. En achter de kraam van de Prokkelwinkel vinden we een bekend gezicht: onze eigen Prokkel ambassadeur en Habbekrats collega Desiree!


4 juni: Dagbesteding Buitenkans Geleen krijgt gemeente ambtenaren als Prokkelstagiaire
We treffen vandaag drie prokkelende ambtenaren aan op WonenPlus dagbestedingscentrum Buitenkans in Geleen. Beleidsmedewerkers Jan en Jos en WMO-consulent Coos (gemeente Sittard-Geleen) lopen er vandaag een zogenaamde omgekeerde Prokkelstage. Ze worden begeleid door deelnemers aan de dagbesteding. Jos doet mee op de afdeling Creatief en Jan en Coos steken de handen uit de mouwen bij een 'groene klus'.
WonenPlus begeleidster Carmen zorgt voor een warm welkom. Jos eet samen met de deelnemers en maakt daarna met zijn Prokkelstagebegeleider een tekening in spiegelbeeld. Hij komt erachter dat dit moeilijker is dan dat het hem aanvankelijk lijkt! Tussendoor willen andere Buitenkans deelnemers nog even hun Prokkelverhaal kwijt. Sylvia is nog vol van haar eigen Prokkelstage van de dag ervoor bij Vivantes. Ze heeft er ijs gemaakt en heeft het er ontzettend naar haar zin gehad. En Math kijkt erg uit naar de Fortuna Prokkeldoedag van morgen. Omdat ook nog de pers komt kijken wordt het rond een uur of twee opeens druk. Er gebeurt van alles tegelijk. En rond een uur of vier gaat iedereen - met Prokkelcertifcaat - weer naar huis.


5 juni: Nationale Prokkelstagedag: tal van ontmoetingen en activiteiten in de regio!

Vandaag interviewt Radio1 Moniek van der Meij van Stichting Prokkel. Zij vertelt over de Prokkelstages van vandaag bij de Eerste en Tweede Kamer. Er zijn maar liefst 36 stages bij Kamerleden en ondersteunende diensten. De Prokkelstagiaires komen uit het hele land. Er komen ook twee Prokkelstagiaires vanuit WonenPlus: Joos en onze Prokkel ambassadeur Desiree lopen vandaag stage bij (ondersteunende diensten van) de Tweede kamer. Eerste reactie van Desiree over haar stage van dit jaar: ' Het was echt fantastisch vet cool!' .


Fortuna Prokkel(doe)dag: verbinden met een hoofdletter
Zo'n zeventien deelnemers en vijf begeleiders vanuit Stichting WonenPlus, zorgbureau Talent en Stichting Pergamijn doen hieraan mee. Voor deze Prokkel krijgen we veel aandacht in de lokale media. Binnenkort maakt WonenPlus samen met Fortuna een prachtig verslag van de doedag met hele mooie foto's. Voor nu verklappen we alvast dat het voor iedereen een overweldigend mooie dag was. Uit alle facetten van Fortuna's organisatie van de dag sprak een buitengewoon warm welkom. Dit is verbinden, maar dan met een hoofdletter! Heel bijzonder hoe zo'n Prokkel over en weer kan inspireren.. . En mooi om mee te mogen maken.En verder nog.. .
Manuela loopt twee Prokkelstages dit jaar! Gisteren een kunstProkkel bij museum Het Domein in Sittard. Vandaag gastvrouw bij Acaleph Opleiding,Training en Adviezen b.v. in Geleen. Actieve dame! Peter brengt zijn stage door bij Osseforth Opleidingen in Elsloo. Hij krijgt er zelfs een rijles in een vrachtwagen! Marlies bakt, decoreert, versiert en plakt erop los met Angela van Angela's Cupcake Factory in Grevenbicht! Omdat Angela een ontzettend grote schare fans heeft op Facebook, staat deze Prokkelstage daar volop in de belangstelling! Angela's reactie achteraf: 'Het leukste vond Marlies nog wel om de stickertjes achterop de verpakte OLS-koekjes te plakken!! We hopen dat ze een hele fijne dag heeft gehad bij ons en we zien WonenPlus en Prokkel volgend jaar graag terug!'


Een reactie als die van Angela van Angela' s Cupcake Factory horen we bij WonenPlus natuurlijk heel graag. Het is een van de vele positieve reactie die we afgelopen week op onze Prokkels kregen.
Binnenkort op deze plek hierover meer!

Nieuwsoverzicht
Vacature dagbesteding

Vacature dagbesteding

woensdag, 2 oktober 2019
Vacature dagbesteding 24 uren!
Vacature leden klachtencommissie

Vacature leden klachtencommissie

maandag, 2 september 2019
Wilt u een steentje bijdragen aan de behandeling van klachten en daarmee aan de kwaliteitsverbetering van WonenPlus?