Stichting WonenPlus PROKKELT!

woensdag, 23 april 2014
Het is belangrijk dat mensen met een (verstandelijke) beperking meetellen en meedoen in de samenleving! Dat gaat soms nog niet vanzelf, daarom spant Stichting WonenPlus zich hiervoor in, samen met u!!

Wilt u méédoen aan Prokkel? Grijp dan uw kans van 2 tot en met 7 juni 2014. In die week organiseren we met elkaar activiteiten en stages waar mensen met en zonder beperking elkaar ontmoeten. Ook in uw omgeving! Zo‘n ontmoeting kan natuurlijk elke dag van het jaar, maar in de PROKKELWEEK in juni hebben we hier extra aandacht voor!


WONENPLUS PROKKELT!

Als Full Partner draagt Stichting WonenPlus het Prokkelen een warm hart toe. We spannen ons in om ons netwerk zo breed mogelijk bij Prokkel te betrekken. Full Partner zijn betekent dat we als organisatie zorgen voor man- en vrouwkracht en voor een financiële bijdrage. Op deze manier geven we samen met cliënten en ons netwerk gestalte aan de jaarlijkse Prokkelweek. Met Prokkels hopen we de samenleving te stimuleren tot actie. Laat u ook inspireren en doe mee!

OVER PROKKEL

Wie is Prokkel?
Stichting Prokkel is een ideële organisatie die landelijk de participerende samenleving stimuleert door het jaarlijks organiseren van een Prokkelweek. Samen met haar Full partners wil zij zoveel mogelijk mensen laten ervaren dat iedereen mee kan doen in de samenleving. En dat door mee te doen, iedereen ook meetelt. De organisatie van Prokkelactiviteiten gebeurt door lokale Prokkelnetwerken. De (zelfstandig) ondernemers, zorginstellingen, gemeenten en bedrijven in dit netwerk investeren allemaal belangeloos tijd (minimaal 20 uur per jaar) in dit initiatief. De landelijke projectorganisatie helpt bij het organiseren van lokale activiteiten met praktische tips, inspiratie, voorlichting publiciteit, huisstijl en informatie.

Wat is een Prokkel?
Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en mensen zonder verstandelijke beperking.

KLEINE GEBEURTENIS, GROOT EFFECT: CLIENTEN OVER PROKKEL
Peetjie Engels over haar Prokkelstage:
'Een paar jaar geleden liep ik stage bij basisschool Loedoes in Sittard. Nu werk ik er al anderhalf jaar als klassenassistent!'

Desiree Esser over het Prokkel effect:
'Ik ben lid van de clientenraad van Stichting WonenPlus en kom op voor de belangen van cliënten. En dit jaar ga ik stagelopen in het Provinciehuis bij de gedeputeerde van Arbeidsmarkt en Onderwijs, Duurzaamheid en energie.'

Waarom prokkelen?
Prokkelen is een laagdrempelige manier om te laten zien dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Samen of met een groep iets ondernemen en zo elkaar beter leren kennen. Dit kunnen we bereiken, niet door te vertellen, maar door te doen! Eén week in juni als inspiratie voor de rest van het jaar: het brengt ons nieuwe contacten en onverwachte inzichten! Lees over onverwachte Prokkel inzichten.

Voor wie is Prokkel?
Voor iedereen!

Wat kunnen we prokkelen?
Samen werken, schilderen, discussiëren, musiceren, plezier maken en genieten. De Prokkels verschillen van een sportactiviteit tot een gezamenlijke theatervoorstelling, van een stage bij de Tweede Kamer tot een buurtfeest, van een fietstocht, een gesprek met politici over mensenrechten of een schilderles. Alles kan. Bedenk het maar!
Even geen inspiratie? Kijk voor tips in het PROKKEL DOEBOEK.

Wat is een Prokkelstage?
De Nationale Prokkelstagedag is onderdeel van de Prokkelweek. Een Prokkelstage is een stage voor één dag voor iemand met een beperking bij een zelfstandig ondernemer, bedrijf of organisatie. In 2013 hebben meer dan 1000 stagiaires meegedaan en meegelopen op de meest verschillende werkplekken. Op het gemeentehuis, bij de politie, in een restaurant of bij een transportbedrijf. Er blijkt heel veel mogelijk!



Wanneer kunnen we prokkelen?
De Nationale Prokkelweek is van maandag 2 tot en met zaterdag 7 juni 2014. De Nationale Prokkel Stagedag is op donderdag 5 juni 2014.

Wie heeft al geprokkeld?
Zij gingen u al voor:
Basisschool Loedoes, L1 radio, Supermarkt Emté, Provincie Limburg, NS, Politie Limburg, Stichting Land van Horne, Gemeente Weert.

Ik prokkel, U PROKKELT?, wij prokkelen ..
Prokkel is een effectief instrument voor het stimuleren van integratie en participatie van mensen met een beperking in de samenleving. We nodigen ook u graag uit om te prokkelen. Stichting WonenPlus wil hierbij graag uw Prokkel partner zijn. Heeft u een idee? Deel het met ons en we helpen u én mensen met een beperking op weg naar een geweldige ontmoeting, stagedag of activiteit in juni! Zo krijgt ook u de kans krijgt om uw maatschappelijke bijdrage te leveren!

AANMELDEN
Spreekt Prokkel u aan en wilt u zich aanmelden? Doe dit via de formulieren Prokkelactiviteit en/of aanbod Prokkelstageplek. U kunt ingevulde formulieren inleveren op onze locaties in Sittard of Weert of het via de mail sturen naar Anita Lenssen: anita.lenssen@wonenplus.nu. Wilt U eerst meer weten? Bel dan met Anita: 06- 50610833.

Ben u cliënt bij Stichting WonenPlus en/of heeft u een stagewens of een idee voor een activiteit? Of wilt u zich aanmelden voor een aangeboden Prokkelstage of Prokkelactiviteit? Kijk op de Prokkel cliëntenpagina.

KRIJG EEN PROKKELCERTIFICAAT!
Besteedt u als (zelfstandig) ondernemer of organisatie jaarlijks meer dan 20 uur aan het organiseren van een Prokkel? Dan ontvangt u een Prokkelcertificaat! Als certificaathouder krijgt u een vermelding op de Prokkel website en een gratis digitale Prokkelbanner. Die kunt u weer op uw eigen website plaatsen om aan uw klanten en connecties te laten zien dat u Prokkel deelnemer bent.

DOE MEE EN DING MEE NAAR DE GOUDEN PROKKEL!
Alle Prokkels dingen mee naar de Gouden Prokkel. Er zijn drie categorieën: Prokkelstage, Prokkelen voor/door en met jongeren en Prokkelen in de samenleving. Een onafhankelijke jury met oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet als voorzitter kiest uit elke categorie tien genomineerden. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Hiervoor worden vertegenwoordigers van alle Prokkels uitgenodigd.


PROKKEL NIEUWS: WE TELLEN AF!
Op deze plek op de WonenPlus website vindt u de komende weken alles over Prokkel. We zullen hier - in de aanloop naar de Prokkelweek - heel regelmatig alle Prokkel updates plaatsen. Leuke nieuwtjes, wetenswaardigheden, elke nieuwe activiteit en natuurlijk de actuele stand van alle aangemelde stages: we tellen af naar de start op 2 juni en we tellen op naar ... Prokkels!

- 17 april - UITGELICHT: PROKKEL(DOE)DAG FORTUNA

Op 5 juni organiseert Fortuna Sittard een Prokkel(doe)dag. Op deze actieve dag laat Fortuna aan de deelnemers zien wat er zich allemaal achter de schermen afspeelt bij een betaald voetbal organisatie: ‘Het gaat niet alleen om het spelletje op het veld maar ook om betrokkenheid, emotie en veiligheid.‘ Deelnemers krijgen o.a. een rondleiding door het stadion, trappen een balletje met Fortuna spelers en bezoeken de centrale commandoruimte van het stadion. Verder kruipen ze in de rol van een Steward en ontmoeten ze oud Fortuna speler en doelpunten recordhouder René - Mister Fortuna - Maessen. De voetbalorganisatie hoopt met hun aangeboden programma aan deelnemers een onvergetelijke dag te kunnen bieden.


Fortuna hecht eraan om iets te kunnen betekenen voor mensen die door een beperking niet, of maar deels kunnen deelnemen aan onze samenleving. Als betaald voetbal organisatie, en daardoor spil in de maatschappij wil zij door betrokken te zijn juist die doelgroep die het moeilijk heeft een hart onder de riem kunnen steken. Fortuna heeft om die reden MVO in haar vrijwilligersbeleid verankerd en wil met maatschappelijke projecten zoals Prokkel iets terugdoen voor de samenleving.

Bent u cliënt bij Stichting WonenPlus en/of wilt u deelnemen aan deze Prokkelactiviteit? Lees meer over de Fortuna Prokkel(doe)dag op de Prokkel cliëntenpagina.

- 15 april - STAND VAN DE AANGEMELDE PROKKELS: WE TELLEN OP!

24
Per 16 april zijn er 24 aangemelde Prokkels. Hier zijn 13 stagewensen bij.
Voor 5 van de 13 is een al match gevonden. En er zijn 6 activiteiten aangemeld:
  • Sportstichting Ecsplore Sittard-Geleen organiseert een zeskamp
  • Vivantes Thuiszorg Geleen organiseert een activiteit in wijkcentrum De Linde
  • Fortuna Sittard organiseert een doedag
  • Museum Het Domein organiseert een activiteit

Meer over (en aanmelden voor) deze activiteiten binnenkort via de nieuwspagina/Prokkel cliëntenpagina op deze website.

- 12 april - HABBEKRATS PAKT IN!


Vlaggen, ballonnen, t-shirts, medewerkers Desiree en Adrie van
De Habbekrats pakken alle Prokkel promotiemateriaal zorgvuldig in!


- 12 april - PROKKEL INFO INLOOP
Op 12 april was iedereen op onze locaties in Sittard en Weert van harte welkom voor méér informatie over Prokkel. Ook op deze dag hebben we samen met bezoekers creatieve ideeën uitgewisseld. Wordt vervolgd!

(GRATIS) PROKKEL PROMOTIE PAKKET
Organiseert u een Prokkelactiviteit? Dan krijgt u hiervoor Prokkel promotiemateriaal! In de eerste week van juni komt een pakketje met vlaggen, ballonnen, t-shirts en buttons uw kant op.
Wilt u ook zo'n leuk Prokkel promotie pakketje? Meld dan snel uw Prokkel aan, dan versturen de medewerkers van Habbekrats met veel plezier ook een pakketje naar u. Aanmelden via het formulier promotie pakket.

- 9 april - AANGEMELDE PROKKELS - STAND LANDELIJK -

Het wordt spannend… . Landelijk zijn er al 85 Prokkels aangemeld. De 100 ste aangemelde Prokkel krijgt een leuk presentje. Dus meld nu snel uw Prokkels aan. En wie weet bent u de winnaar!

- 1 april - DE HABBEKRATS WEERT WORDT PROKKELWINKEL


Uw Prokkel promoten? Myrthe, Adrie en Desiree van De Habbekrats
helpen u graag verder!


T weedehands kinderkledingwinkel De Habbekrats is voor 2014 Prokkelwinkel. Dit betekent dat medewerkers Myrthe, Desiree en Adrie voor het hele land het Prokkel promotiemateriaal gaan verzorgen. Het gebeurt allemaal op de WonenPlus lokatie voor dagbesteding op de Beekstraat 75 in Weert. Dit is het adres van waaruit ze ook, samen met begeleiders en vrijwilligers, hun dagelijkse winkelactiviteiten uitvoeren. De Habbekrats maakt sinds vorige maand de Prokkel promotiepakketjes klaar voor iedereen die een Prokkelactiviteit organiseert en blijft Prokkelwinkel tot aan de start van de Nationale Prokkelweek op 2 juni 2014.

- 15 april - PROKKEL AMBASSADEURS IN ACTIE
Vanaf 15 april zijn WonenPlus cliënten Trudy Duchateau en Desiree Esser actief als Ambassadeur voor Prokkel. Trudy en Desiree gaan ons als Prokkel Ambassadeur helpen met de organisatie en informatie rondom Prokkel. Binnenkort zijn Trudy en Desiree voor Prokkel ook actief op Twitter en FB!

- 17 februari - PROKKELSTERRENSLAG


Als landelijke start van de Prokkelweek organiseren we op 2 juni samen met Sportservice Nederland een PROKKELSTERRENSLAG. Tijdens deze sportieve activiteit komen zestig teams uit het hele land samen in Utrecht. Elk team bestaat uit deelnemers met en zonder beperking, van elke leeftijd en/of lichamelijke gesteldheid. De eerste drie teams staan al in de startblokken: USG Restart, Ieder(in) en VGN zijn ready to go! Iets voor u en uw collega‘s, uw vereniging of uw vrienden? Stuur dan een email naar sterrenslag@prokkel.nl en meld u nu aan! Meer info? Lees over de Prokkel Sterrenslag.
Nieuwsoverzicht
Vacature dagbesteding

Vacature dagbesteding

woensdag, 2 oktober 2019
Vacature dagbesteding 24 uren!
Vacature leden klachtencommissie

Vacature leden klachtencommissie

maandag, 2 september 2019
Wilt u een steentje bijdragen aan de behandeling van klachten en daarmee aan de kwaliteitsverbetering van WonenPlus?