100e Prokkel door Pieterke

woensdag, 24 april 2013
Prikkelende ontmoetingen rondom dorpsfeest de Bronk

De 100ste aangemelde Prokkel wordt georganiseerd in woonvorm Pieterke in Eijsden.
Een woonvorm van Stichting WonenPlus, waar tien mensen met een beperking wonen. De bewoners van Pieterke hebben het jaarlijkse dorpsfeest de Bronk aangegrepen om hun buurtbewoners te ontmoeten. De Bronk is een traditioneel katholiek dorpsfeest met een processie, rituelen en rijdansen. Tijdens dit festijn plukken dorpsbewoners bloemen, waarmee zij hun huizen en straten versieren. Na het bloemplukken zijn alle buurtbewoners welkom bij woongroep Pieterke om gezellig langs te komen op de koffie of thee met Limburgse vlaai. De Prokkel wordt georganiseerd door de Vrienden van Pieterke, een stichting die zich sterk maakt voor het Ďmeetellen en meedoen´ van mensen met een beperking in Eijsden.

De week van het Prokkelen 3 tot en met 8 juni
De ontmoeting tussen de buren en de bewoners van Pieterke is een onderdeel van de Week van het Prokkelen. In deze week organiseren duizenden vrijwilligers activiteiten waar mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten. De activiteiten verschillen van een sportactiviteit tot een gezamenlijke theatervoorstelling, een buurtfeest, een fietstocht, een kunstmarkt of een schilderles.

Nationale Prokkelstagedag
Op donderdag 6 juni is de Nationale Prokkelstagedag. Tijdens deze dag worden zoveel mogelijk bedrijven en stagiaires aan elkaar gekoppeld om een dagje stage te lopen. In 2012 hebben meer dan 700 stagiaires meegedaan en stage gelopen bij ruim 400 verschillende bedrijven en organisaties.

Prokkel mee
Steeds meer mensen nemen lokaal het initiatief voor een Prokkel, omdat zij graag iets willen bijdragen aan de integratie en participatie van mensen met een beperking. We zijn opzoek naar mensen die zich willen inzetten voor Prokkel. Organiseer je eigen Prokkel of geef je op voor de Prokkelstages. Zowel cliënten als bedrijven kunnen zich nog aanmelden. Kijk op www.prokkel.nl voor meer informatie.
Nieuwsoverzicht
Vacature dagbesteding

Vacature dagbesteding

woensdag, 2 oktober 2019
Vacature dagbesteding 24 uren!
Vacature leden klachtencommissie

Vacature leden klachtencommissie

maandag, 2 september 2019
Wilt u een steentje bijdragen aan de behandeling van klachten en daarmee aan de kwaliteitsverbetering van WonenPlus?