Verbinden met een hoofdletter: de Fortuna Prokkel(doe)dag!

dinsdag, 24 juni 2014

Op donderdag 5 juni deden zeventien Prokkelaars mee aan de Fortuna Prokkel(doe)dag. De deelnemers kwamen vanuit Stichting WonenPlus, zorgbureau Talent en Stichting Pergamijn.Het was een overweldigend mooie dag. Uit alle facetten van Fortuna's organisatie sprak een enorme gedrevenheid om er voor iedereen een schitterende ervaring van te maken.


Wat Fortuna op 5 juni overbracht was een buitengewoon warm gevoel: we waren uiterst welkom. Heel bijzonder hoe een Prokkel over en weer kan inspireren. En heel mooi om mee te mogen maken.


Fortuna heeft tijdens de doedag uitzonderlijk mooie foto‘s gemaakt. WonenPlus maakte er een selectie uit en zette deze in de fotogalerij. Neem er een kijkje en laat beelden spreken over hoe ontmoetingen kunnen verbinden. Samen iets doen en zo elkaar ervaren. Dat is waar het om gaat.


DE DOEDAG IN VOGELVLUCHT
In de ochtend druppelen de Prokkelaars binnen. Vrijwilligerscoördinator Jan Beckers opent de doedag met een hartelijk woord van welkom. Eerst koffie met iets lekkers. Daarna de uitgebreide rondleiding door het stadion. We komen in ruimtes, die normaal gesproken gesloten blijven voor publiek. Gelegenheidsgids Henri Verhaeg licht toe waar we allemaal zijn en wat er in deze ruimtes gebeurt.


Naar de persruimte. De Prokkelaars kruipen in de huid van de journalist. Oud Fortuna voetballer en boegbeeld van de BVO Rene Maessen beantwoordt de meest uiteenlopende vragen. Na afloop van de persconferentie draait fotograaf William Coenen overuren: iedereen wil op de foto met Rene.


13:00 en het is tijd voor de lunch. Martin Masset (algemeen directeur van Fortuna) en wethouder Astrid Verblakt (gemeente Sittard-Geleen) schuiven mee aan en praten met Prokkelaars en begeleiders.


In de middag steken we de straat over naar healthcenter en hoofdsponsor van Fortuna Fitland XL voor een rondleiding langs de Topsporthal en het klimcentrum.


Hierna terug naar het stadion. Gerard Driessen (hoofd veiligheid) laat de Prokkelaars ervaren hoe het is om hier steward te zijn. De Prokkelaars mogen zelf fouilleren en krijgen de opdracht om een paar lastige supporters op de tribune tot bedaren te brengen.


Als laatste een bezoek aan de commandoruimte. Bert Niessen demonstreert dat het camerasysteem van deze ruimte - indien nodig zelfs kan inzoomen tot op het horloge van de supporter.


Tot slot terug naar Jan Beckers voor de dagafsluiting. Jan nodigt daarbij alle deelnemers nog uit voor een thuiswedstrijd.

Nieuwsoverzicht
Vacature dagbesteding

Vacature dagbesteding

woensdag, 2 oktober 2019
Vacature dagbesteding 24 uren!
Vacature leden klachtencommissie

Vacature leden klachtencommissie

maandag, 2 september 2019
Wilt u een steentje bijdragen aan de behandeling van klachten en daarmee aan de kwaliteitsverbetering van WonenPlus?