De Habbekrats

De Habbekrats

Wie zijn wij?
Bij dagbesteding De Habbekrats bieden we een gevarieerde dagbesteding aan mensen met een beperking en/of aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Ook bieden wij de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te verrichten en om stage te lopen. Voor al deze mensen betekent het dat ze werkervaring op kunnen doen en op een zinvolle manier kunnen deelnemen aan de samenleving. Onder professionele begeleiding krijgt men de ruimte zichzelf te zijn. De activiteiten zijn gericht op het bieden van dagstructuur. Men kan op eigen niveau en tempo deelnemen aan het arbeidsproces.
Dagbesteding De Habbekrats is niet gericht op het maken van winst. Meedoen staat centraal, evenals het verhogen van de zelfredzaamheid.

Wat doen wij?
Bij De Habbekrats kan men tweedehands baby- en kinderkleding brengen. De medewerkers van De Habbekrats sorteren deze kleding, waarna deze wordt gewassen, gestreken en eventueel hersteld. De winkel moet er altijd aantrekkelijk uitzien.
Daarnaast kunnen de medewerkers diverse andere werkzaamheden uitvoeren. Denk hierbij aan: prijzen van de kleding, kleding in de winkel hangen, schoonhouden van de ruimtes, afwassen, verzorgen van koffie en thee, te woord staan van bezoekers, afrekenen van de kleding, maken van bedankjes etc.
De diversiteit in werkzaamheden zorgt ervoor dat er voor iedere werknemer passend werk is en dat men zich, waar mogelijk, verder kan ontwikkelen.
Wellicht komt men tot de ontdekking dat men meer kan dan men zelf altijd gedacht heeft! Indien u interesse heeft om bij de Habbekrats te komen werken kunt contact opnemen met het secretariaat van Stichting WonenPlus via telnr: 046-4008082. 

Waar zitten wij?
Er zijn twee filialen van De Habbekrats; één in  Weert en één in Sittard. 

Vestiging Weert:
Beekstraat 75
6001GH Weert
Telnr. 0495-854541

Vestiging Sittard:
Rosmolenstraat 16
6131 HX Sittard
Telnr. 046-8507356

 
     

 

Vrijwilligers
Wij werken graag met vrijwilligers. Zij zijn de onmisbare helpende hand om onze doelstellingen te realiseren. Heeft u interesse en wilt u graag meer informatie, dan vragen we u om contact met ons op te nemen.  

Openingstijden van de Habbekrats
Dinsdag t/m vrijdag 11.00u-16.00u
Zaterdag en Zondag: gesloten
Wegens lunchpauze zijn we gesloten van 12.30-13.00u.